Web Analytics Made Easy - Statcounter

مها و وفا السبیعی دو خواهر عربستانی هستند که بعد فرار از کشور خود، رسانه های بسیاری به ماجرای آنها پرداختند. بنا بر اعلام یورونیوز این دو خواهر حدود پنج سال برای یک نقشه فرار بی عیب و نقص از عربستان وقت گذاشتند تا اینکه سرانجام اولین پرواز زندگی شان را تجربه و کشورشان را ترک کردند.

آنها می گویند ما مدام تحت کنترل شدید خانواده بودیم و  توسط برخی نزدیکانمان حتی آزار جسمی دیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلاصی از دست خانواده و آن ناراحتی ها اما امیدی بود که همیشه داشتیم و سرانجام به هدف خود رسیدیم.

مردان خانواده ما با استفاده از اپلیکیشن موبایل أبشر (Absher) به معنای" خبر خوب/ بله، حاضر است" خروجمان را کنترل می کردند. برنامه ای که در سال ۲۰۱۰ ظاهرا برای سهولت در امور اداری چون دریافت گواهینامه یا پاسپورت طراحی شده بود اما این تمام ماجرا نبود. أبشر خروج زنان عربستان به خارج از کشور را به «سرپرستان اطلاع می داد. از پدر و شوهر گرفته تا جد پدری و برادر بزرگ‌تر همگی با این اپلیکیشن برای جا‌به‌جایی ما تصمیم می‌گرفتند.

به گفته این دو خواهر فراری، مردان عربستانی با استفاده از اپلیکیشن مذکور مشخصات دختران و زنان را ثبت می کردند تا در صورت اقدام برای ترک کشور سریعا با یک پیام از ماجرا باخبر شوند، به عبارتی اجازه سفر خارجی تنها با رضایت مردان صورت می گیرد.

این دو خواهر عربستانی در اوایل آوریل با فریب اپلیکیشن أبشر که چگونگی این اقدام را فاش نکرده اند از کشور خود گریختند. آنها اول با پرواز  از ریاض به استانبول، سپس از  ترابزون ترکیه به گرجستان و بعد آن  به سوی کشوری دیگر رفتند، سرزمینی که بنا به دلیل امنیتی نام آن را نمی‌گویند. مها و وفا السبیعی که اپلیکیشن نامبرده را دشمن زنان می دانند، پس از ترک کشور همچنان نگران آن هستند.خواهران سعودی می گویند شاید أبشر موقعیت ما را شناسایی کند و برایمان دردسرساز شود.

طبق گفته مها، در عربستان از بدو تولد تا هنگام مرگ، دختران و زنان تحت کنترل مردان هستند. این دو خواهر که در صحبتهایشان به خستگی از جنگیدن برای حتی کوچکترین موارد اشاره کرده اند بر آسیب های زنان بر اثر قوانین عربستان تاکید دارند. خواهران السبیعی درباره  زندگی در خانه جدید می‌گویند کمی دچار سردرگمی و هیجان‌ به سر می بریم. وفا  در پایان این گفتگو یادآور می شود که "هنوز هم احساس می‌کنم در خواب هستم.

ناگفته نماند سازمان دیده‌بان حقوق بشر با انتقاد از قوانین قیومیت عربستان از دست‌کم سه زن در این کشور خبر داده که با دسترسی به گوشی تلفن سرپرست خانواده موفق به تغییر تنظیمات و دور زدن این اپلیکیشن شده اند.

* باشگاه خبرنگاران

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۹۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است

به گزارش خبرآنلاین، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903142

دیگر خبرها

  • ۷۷ کانون تخصصی خواهران در مساجد آذربایجان‌شرقی فعال است
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • بله همراه با حجاج در سرزمین‌ وحی
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل